Schieten om te scoren

Veroniqueprins.nl_

Schieten om te scoren 

 

 

4-daagse business coaching intensive van 20 – 23 maart aanstaande.

Doe je mee?

Mijn Amerikaanse coach was een enorme basketbal fan. Op zich niets mis mee, maar ik heb dus niets met balsporten (ik was vroeger een paardenmeisje) en basketbal is al helemaal niet mijn ding.

Ik heb er ook niet echt de lengte voor, dat kan er ook mee te maken hebben. Dus als je dan een coach hebt die niet uitgepraat raakt over die sport en de legendes die er in de VS zijn, dan moet je je er wel een heel klein beetje in verdiepen wil je haar kunnen blijven volgen.

‘Over wie heeft ze het nu weer?’ vroeg ik mijn buurvrouw tijdens een training. En, alhoewel ook zij niet het super-sportieve type was, begreep ik wel van haar dat het een beetje oenig was dat ik niet wist wie Stephen Curry was. Dat was het moment dat ik wist dat ik mijn huiswerk moest gaan maken. Wat ik vervolgens natuurlijk deed, ik ben een ideale klant. 😊

Mocht die naam bij jou nu ook geen belletje doen rinkelen: hij is één van de allerbeste basketbalspelers ooit in de VS. Een beetje de Messi van het basketbal zeg maar.

  • Vraag me niet bij welke club hij speelt en wat hij allemaal gewonnen heeft, tot zover is mijn interesse nooit gegaan. Maar er zijn 2 dingen in zijn verhaal die me enorm raakten:
    Stephen Curry was eigenlijk te klein voor een basketballer. Dat maakte dat de grote colleges, waar basketbal vaak de nummer 1 sport is, hem negeerden en dus niet in hun programma opnamen. Hij kwam dus bij een relatief kleine school terecht waar hij leerde om zijn lengte te compenseren. Hij moest simpelweg nóg beter worden om voor vol aangezien te worden. En dat deed hij. Hij stond dus niet met 2-0 voor toen hij begon, hij stond 3–0 achter. En toch ging hij ervoor.
  • Er is een video van hem (‘Succes is not an accident’, ik hou al van de titel!) die ik denk ik al 124 keer gekeken heb. Omdat daaruit blijkt wat een legende het is. Maar ook omdat daar zijn trainroutine uitgelegd werd. Dat als de ‘bekende’ basketballers ruim voor een wedstrijd arriveerden, hij dan al lang en breed zijn trainingsrondje erop had zitten. En, en dit heeft de meeste indruk op me gemaakt, hij sloot nooit een training af zonder 5 ‘ three in a rows’. Mag je onmiddellijk weer vergeten maar niet waar het om ging. Hij moest er daar dus 5 van maken. Als het bij de derde niet lukte, deed hij de derde niet opnieuw maar begon hij weer helemaal opnieuw. De discipline die dat vergde, niet van deze planeet. Zo werd hij daar dus het beste in; niet alleen omdat hij goed was maar omdat hij net zo lang trainde tot hij de beste was. Zo ongelooflijk indrukwekkend.

Wat mij dat leerde en waarom het me nog altijd inspireert? Je kunt dus leren om de beste te zijn. Zelfs als je dat nu nog niet bent. Zelfs als er een aantal dingen niet helemaal in je voordeel zijn, zoals zijn lengte. Dat was niet het excuus, hij maakte er de reden van om nog beter te worden. Hoe gaaf is dat? (en omdat ik zelf 1.58 m ben, is die voor mij natuurlijk dubbel inspirerend 😊) Hij werd niet gelijk als talent erkend maar inmiddels is het zo dat heel de VS weet wie Steph is, zelfs als je niet van basketbal houdt.

Moraal van het verhaal?

Ook jij kunt een winnaar worden.

Dan moet je alleen wel leren schieten.

Bereid zijn om er af en toe eentje te missen. (Stephen werd zo goed vanwege al die gemiste shoots, waardoor hij het opnieuw en opnieuw en opnieuw moest doen)

Bereid zijn om het vaak te doen. Niet soms, af en toe of als je zin hebt.

Nee, consistent werken aan die ene skill die jou uniek maakt, die jou de beste maakt. Al ben je dat nu nog niet.

Succes gaat niet over altijd raak gooien maar over blijven gooien.

Wat je moet doen:

✅ Risico’s nemen
✅ Leren van je fouten
✅ Altijd willen verbeteren

Wat je daarvoor moet laten:

❌ Het op safe spelen
❌ Angst om te falen
❌ Het werk niet doen

Ik noem mezelf geen Stephen Curry, ondanks dat we ons gebrek aan lengte gemeen hebben. Waar ik me wel in herken is zijn mindset, zijn wil om te winnen. De wens om nog beter te worden, het nog beter te kunnen.

Zo zit ik op dit moment op Ibiza om ook mentaal te groeien. Niet altijd makkelijk, ‘zweet op mijn rug’, stiekem ook een tikkie bang voor wat er komen gaat, maar niet doen is geen optie. Dit is het fundament van het succes in mijn bedrijf.

Nu spreek ik veel coaches en therapeuten die dit ook wel willen bereiken.

Vorige week was ik in Londen en toen mij werd gevraagd wat voor bedrijf ik had werd me 21 keer de vraag gesteld ‘maar hoe dan?’ En dat is een vraag die ik zo vaak hoor.

Dus heb ik iets bedacht. Voor iedereen die wel graag wil maar niet weet hoe. Die bereid is om te falen, bereid is om in ieder geval te proberen en ervoor te gaan.

Een 4-daagse Business Coaching Intensive 20 – 23 maart aanstaande, ’s-morgens tussen 09:00 – 10:00 uur

 

Zie mij als je ‘business workout’. Dé perfecte manier om de dag mee te starten.

In 4 dagen neem ik je mee in het ‘hoe’ van het bouwen van een succesvolle praktijk / bedrijf:

• Hoe kom ik aan klanten
• Hoe stel ik mijn doelen
• Hoe ga ik om met zichtbaarheid
• Wat moet ik doen om makkelijker te verkopen

Enneh, nog veel meer dan dit want ik sta er nogal om bekend dat ik graag over-deliver.

De waarde van deze 4 sessies (waar je ook nog werkboeken en alles bij krijgt) is minstens € 497,- exclusief BTW. Ik organiseer hem echter gratis en voor niets, maar vraag dan wel van en aan jou dat je serieus meedoet als je je opgeeft. All-in. Er dan ook echt tijd voor vrijmaakt en aan de slag gaat in die 4 dagen met wat ik je leer.

Ik verkoop namelijk geen onzin. Ik ben niet alleen zelf succesvol, ik heb ook al honderden andere kennisondernemers succesvol gemaakt. Wat ik zeg werkt. Alleen moet jij er wel mee aan de slag gaan. Ik doe mijn deel, jij het jouwe. Als je bereid bent om dat te doen, ziet je business er heel anders uit aan het einde van deze week.

Doe je mee??

Voor meer informatie, antwoord op je vragen (‘ik kan 1 dag niet kan ik dan wel meedoen?’ ‘Ja, 3 dagen is beter dan 0 dagen en je kunt (beperkt en niet als vervanger voor live 😊) de replay terugkijken’) verwijs ik je naar www.jezaakvoorelkaar.nl/actie

Ik zie je graag op 20 maart aanstaande. Zet vier dagen lang een kruis in je agenda, we gaan samen vliegen, je zult er geen spijt van hebben!

Warme groet vanaf Ibiza,

Veronique

 

Photo by Stephen Baker on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven