Zoveel ideeën en toch gebeurt er weinig. Of niets……

Veroniqueprins.nl_

‘Ik zit vol plannen’

Echt, ik ga bijna kwijlen als ik iemand zoiets hoor zeggen. Ik luisterde van de week een podcast en daar werd gezegd ‘er is een overvloed aan geld en een overvloed aan kansen dus daarom is er altijd een manier om geld te verdienen’. We zijn vaak alleen zo beperkt in ons denken dat we niet op de ideeën komen, dat is vaak ook het geval omdat het eigenlijk niet echt hoeft.  Dan draait bij mij de ‘wat kan er allemaal nog?’ machine bij mij ook niet op volle toeren. Je moet daarentegen eens kijken  wat ik allemaal doe om op de laatste dag van de maand nog nét mijn omzetdoel te halen 😊 Ik kwam ooit eens € 300 tekort  voor mijn maanddoel op de laatste dag van de maand (ik kom wel vaker iets te kort, om niet de verkeerde indruk te wekken, maar dit keer was het € 300) en daarop verzon ik een aanbod wat ik perfect geschikt vond voor mijn man en wat hij nog kocht ook. Doel gehaald!

Verder heeft het te maken met wat we bereid zijn om te doen, naast de ideeën. Ben je bereid om cozy te offeren voor greatness? Waarbij ieder antwoord oké is, daar heb ik nou eens geen oordeel over. Sterker nog, als je helemaal volledig blij bent, waarom zou je dan allerlei acties doen waar je klotsende oksels van krijgt. Toch? Zou ik ook niet doen, lijkt me een volledig menselijke reactie.

Goed, die berg ideeën die mijn potentiële klant had. Ik had haar geïnspireerd zei ze, ze ging al die plannen uitwerken. En dan gaat er bij mij ergens een sirene af. Eerst nog zachtjes maar met hoe meer plannen ze de deur uit gaan, hoe harder dat ding gaat loeien. Want het is vaak JUIST die berg ideeën die ervoor zorgt dat er niets gebeurt. We zijn er dan vaak wat door overweldigd en vervolgens gebeurt er niets of iig heel weinig. En dat is eeuwig zonde, dat hoeft namelijk niet zo te zijn.

Hierbij een aantal tips om van al die geweldige ideeën ook een prachtige realiteit te maken en die er voor gezorgd hebben dat ik snel heb kunnen groeien zonder ten onder te gaan doordat ik overweldigd ben

Zorg voor maximaal 3 grote acties

Zorg dat je altijd maximaal 3 grote acties op je lijstje hebt staan. En dan niet voor 1 dag 😊 Maar zit je nu op een training of een event of in een traject en sta je stijf van de inspiratie, pak er maximaal 3 uit want meer dan dat aantal is per definitie een drama omdat het simpelweg teveel is.

Als je in een reguliere week je klanten bedient, je sales/marketingactiveiteiten te doen hebt dan is er geen ruimte voor het bouwen van én een nieuwe website, én het inrichten van een nieuwe mailfunnel én het in kaart brengen van je processen zodat een VA het van nu af aan over kan nemen. Gewoon niet handig.

 

Hou altijd je doel voor ogen

Ik zorg altijd dat ik een doel heb dat voor mij dé prioriteit op dat moment heeft. De ene keer is dat mijn omzet (dat is het bij mij altijd, maar je snapt vast wat ik bedoel 😊), de andere keer is dat het laten groeien van mijn bereik, de volgende keer is dat ik op wil schalen zodat ik meer omzet kan draaien in minder tijd. Op het moment dat ik dan weer eens een berg ideeën heb kan ik heel duidelijk bepalen:

 • Bij welk doel past deze actie?
 • Heeft dit doel op dit moment dé prioriteit in mijn business?
 • Past het nu of komt het op de ‘leuk voor later’ lijst, ondanks dat het mijn doelstelling is?

 

Door mezelf deze vragen te stellen is het voor mij heel eenvoudig om door een lijst met knettergoede ideeën te gaan zonder mezelf gek te maken of FOMO te krijgen; ik weet wat NU belangrijk voor me is en de rest moet wachten.  Moet je je doelen dus wel helder hebben, maar dat spreekt voor zich 😊

Goede actiepunten krijgen altijd een plek in mijn agenda

Als ik een event heb bezocht of ik door een sessie of een gesprek en ik ga als een stuiterbal naar buiten waarbij het me duizelt van wat er allemaal nog kan, kies ik eerst de 3 belangrijkste op basis van het vorige punt. Als er dan nog een paar opstaan waarvan ik denk ‘deze zijn te goed om niet te doen’, dan pak ik mijn agenda en dan zorg ik dat ze in de toekomst (afhankelijk van mijn agenda) een plek krijgen. Letterlijk. Dus over 2 maanden een woensdagmiddag of in maart reserveer ik hiervoor 3 dagen op rij om het volledig te implementeren. Goede ideeën krijgen dus altijd een plek in mijn agenda alleen niet altijd NU

Ik heb een ‘leuk voor later’ lijst

Een aantal dingen die ik hoor vind ik inspirerend, leuk, zou tof zijn maar hebben geen prioriteit of direct doel. Die gaan op een ‘Leuk voor later’ lijst. Dat is een lijst die ik bijhoud online en waar ik regelmatig eens doorheen ga op het moment dat ik tijd/zin heb. Daar zet ik ook niet steeds maar dingen bij  in het kader van ‘zou leuk zijn’ anders wordt dat weer een lijst met 612 punten en word ik alsnog overweldigd. Schiet natuurlijk ook niet op. Dus daar mogen maximaal 15 dingen op. Wil ik er dus iets bij zetten dan moet er eerst iets naar mijn agenda verhuizen en/of van de lijst af. Een beetje zoals mijn man altijd voorstelt met mijn schoenen (‘voor ieder nieuw paar moet je een oud paar wegdoen’), alleen lukt het daar minder goed 😊

Minder en betere plannen/ideeën

Door bovenstaande punten laat ik mezelf niet meer gek maken, alhoewel ik soms ontplof van de inspiratie. Aan de ene kant is dat een ontzettend fijn gevoel, het geeft een soort van high. Aan de andere kant maakt het ook dat het nooit genoeg is, ik altijd achter mezelf aan liep omdat ik telkens dacht ‘ik moet tijd vrijmaken om al die vette dingen door te voeren’. Dat gaf veel onrust en dat wilde ik niet. Om die reden ben ik nu vooraf al selectiever op wat er überhaupt op mijn actielijst komt. Qua inhoud maar ook qua aantallen. Ik luister dus al selectiever tijdens een training en ga dus niet met 21 dingen naar huis waarvan ik vooraf al weet ‘dat ga ik toch niet doen’. In plaats daarvan selecteer ik er daar max 5 – 6, gaan er 3 op mijn korte termijn actielijst en de rest krijgt per direct een tijdslot in mijn agenda om uit te werken of komt op de ‘leuk voor later’ lijst. Geeft ontzettend veel rust en focus zodat ik altijd met de juiste dingen bezig ben en ik dus heel effectief ben in wat ik doe.

Dit is één van de manieren waarop ik met heel veel focus bezig kan zijn met mijn bedrijf. En waar zorgt dat voor:

 • Geen afleidingen
 • Rust in mijn hoofd, ik loop mezelf niet steeds meer achterna
 • Effectiviteit, waardoor er naast mijn business ook nog veel tijd over blijft voor mijn echte leven
 • Voldoening, omdat ik doe en bereik wat ik me voorgenomen had
 • Omdat ik doe wat ik moet doen om die te krijgen, dat is automatisch het gevolg

3 daagse focus mini-training; gratis

Ik merk altijd dat focus een beetje een ‘dingetje’ is voor veel mensen en het staat ons succes in de weg. Het bijzondere is dat het  voor mij eigenlijk heel eenvoudig is, terwijl ik een ADHD’er ben notabene 😊 Dat blijft een bijzondere gewaarwording, mijn vriendinnen liggen in een deuk als ik ze vertel dat ik mijn klanten leer om meer focus te krijgen. En toch is het zo.

Ik wil dat jou graag leren. Juist in dit gedeelte van het jaar waarin er toch vaak al veel drukte is en veel afleidingen. Hoe zou het voor je zijn als je vanuit rust en ruimte, door focus, aan je bedrijf zou kunnen werken? Zonder overwhelm of dat je de hele dag druk bent geweest maar je ’s avonds afvraagt waarmee.

Om die reden organiseer ik mijn 3 daagse minitraining ‘focus voor succes’ van 7 – 9 november aanstaande. 3 dagen lang leer ik je hoe ook jij klanten kunt krijgen zonder dat je er meer uren voor hoeft te maken, juist vaak in tegendeel!

Praktisch:

 • 3 dagen lang geef ik een live training van 9.00 – 9.45 uur, heb ik gelijk vast maar aangegeven dat ik altijd uitloop 😊
 • Kun je daar niet bij zijn, dan ontvang je een korte samenvatting per video
 • Kun je er één of meerdere dagen niet bij zijn, dan is er dus geen enkel probleem
 • Je krijgt iedere dag een werkboek en een opdracht zodat het niet alleen maar luisteren is maar je ook daadwerkelijk meer focus krijgt!
 • De training is gratis! De waarde onbetaalbaar

Doe je mee? Zou ik super vinden, doen we het samen. Oké niet helemaal samen, met een paar anderen erbijc, maar je snapt wat ik bedoel 😊

Ga ik me nu lekker focussen op relaxen deze zondag. Zodat ik woensdag en donderdag klaar ben voor mijn event in Hilversum, waar ik ongelooflijk veel zin in heb! Zie ik je daar? Of anders in ieder geval in de 3 daagse, waarvan ik beloof dat het voor iedereen waardevol is; of je nu net begonnen bent of al een serieuze business hebt staan.

Fijne zondag!


Weet je trouwens ook dat het oktober podcastmaand is? Je vindt  iedere werkdag een nieuwe van mij op Spotify en op Apple Podcast

Heb een mooie dag!Photo by Christian Erfurt on Unsplash

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

1 gedachte over “Zoveel ideeën en toch gebeurt er weinig. Of niets……”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven