12 gangen. 12.000 calorieën. Meer dan 12 lessen…………….

Veroniqueprins.nl_

‘We gaan naar The Jane, dat heb ik speciaal voor jou voor Valentijnsdag geregeld’. 

Ik hou mijn adem in en kijk naar zijn reactie. Bij mij komen 6 maanden voorpret (zo lang van tevoren moet je dit restaurant namelijk al boeken) naar boven en ik wacht op de juichkreet. Die niet komt…………. 😊 ‘Oh jee, The Jane, wat is dat?’ 

Oké, daar had ik niet op gerekend. Ik geef hem aan dat het hét tweesterren restaurant van Sergio Herman is en dat het ‘thé place to be in Antwerpen’ schijnt te zijn. En vooral dat je er heerlijk kunt eten. Dat was voldoende om hem enthousiast te krijgen, mijn lief is namelijk gék op lekker eten. En daar werd ik dan weer blij van.

Want eerlijk gezegd hoeft het voor mij niet zo. Ik geniet net zo van de scholletjes bij Van der Valk of een biefstukje bij De Beren, mijn culinaire ontwikkeling is ergens na mijn potjes Olvarit gestopt. Maar dat is hoe de liefde werkt hè (en al helemaal op Valentijnsdag 😉), als hij blij is dan ben ik het ook. Dus daar gingen we, samen naar The Jane. (Overigens doe ik zelf ook nog iets heel leuks met een lunch voor jou, lees daarvoor dit blog helemaal uit!)

Voordat je nu denkt: gaat ze het hele menu nou in haar blog delen? Nee, don’t worry. Het waren maar liefst 12 gangen, we hebben er 5 uur (!) gezeten voor een lunch. Mijn kinderen waren er ook verbaasd over. Maar deze 5 uur waren voor mij een enorme belevenis en ook gelijk zo’n grote gigantische marketingles dat ik de factuur eigenlijk zakelijk zou kunnen boeken. Dus je krijgt van mij in dit schrijfsel niet de ingrediënten maar wel de lessen en inzichten die ik tijdens deze Valentijnslunch geserveerd kreeg.

Mijn eerste lessen waren er al ver voor aankomst, namelijk bij het reserveren. Dit restaurant zit bijna altijd vol en de agenda wordt x-periode van tevoren vrijgegeven. Ik had zelfs de datum in mijn agenda genoteerd waarop ik een tafel zou kunnen reserveren voor dat bewuste Valentijnsweekend. Ik was toen in de VS en ik heb serieus mijn wekker om 03:00 uur gezet (09:00 uur Nederlandse tijd) om als eerste te kunnen boeken. Ik ben er dus zelfs voor opgestaan! Als je wat wilt dan moet je wat. En ik wilde graag. 

Hoe vaak krijg jij te horen dat het lastig is om een afspraak te maken, dat het niet uitkomt, dat ze overdag lastig kunnen bellen of wat dan ook en ik zet er zelfs midden in de nacht mijn wekker voor. En ik klaagde er niet eens over terwijl mijn slaap me, en zeker daar, echt wel heilig is. 

Ik hoefde ze ook niet te mailen of ze voor mij niet een uitzondering wilde maken. Of ik toch niet alvast kon boeken omdat het voor mij lastig was om te reserveren vanuit de VS. Dit waren de regels, dan kwam de agenda vrij en als ik een tafel wilde was dat de procedure. Kun je klantonvriendelijk vinden, ik vond het vooral duidelijk en trouw blijven aan je eigen regels. 

Want hoe vaak wring jij je niet in allerlei bochten voor je klanten waardoor uiteindelijk iedereen het naar zijn zin heeft behalve jij? 

Ze waren ook heel concreet in hun reserveringsbeleid. Tot 2 weken van tevoren kon je kosteloos annuleren en daarna niet meer. Ik kreeg dus rond 1 februari een mail of ik nog altijd wilde komen (‘ze verheugden zich nog altijd enorm op mijn komst’) en zo ja, of ik dan vast mijn Credit Card door wilde geven voor een borg. En waar jij nu misschien begint te steigeren dacht ik ‘wat slim!’. 

Want hoe vaak laten we mensen toe die niet of te laat betalen. Wel van je kennis gebruik maken en waar je dan achteraf alsnog achter je geld aan moet hollen? Of hoe vaak zeggen mensen last minute af terwijl je die plek dan niet meer kan vergeven omdat het te kort dag is en je dus een aanzienlijk bedrag aan inkomsten misloopt. Of omdat mensen het gewoon ‘vergeten’. 😊 

Daar doen zij dus niet aan. Ze hebben concrete AV, houden zich eraan en of je nu komt of niet maakt ze financieel niet uit want de factuur moet je dus sowieso betalen. Hoe werkt dat bij jou? Het deed mij in ieder geval weer eens nadenken over mijn eigen regels. 

Even tussendoor: weet je dat bijna NIEMAND die middag op zijn telefoon zat aan tafel? Behalve om foto’s van het eten te maken? Weet je hoe bijzonder de ervaring is dat je iedereen gewoon met elkaar ziet praten en ziet lachen in plaats van afzonderlijk naar een schermpje te staren? En dat het bijzonder is dat dat opvallend is. ……………….. Maar dat terzijde 😊 

Ik merk dat als ik al mijn lessen wil delen, dit een 6 A4’tjes blog wordt, dus ik haal nog 2 hele bijzondere punten eruit. 

We zaten naast een verpleegster en een vrachtwagenchauffeur. Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat die niet maandelijks denken ‘waar laat ik mijn geld deze maand?’ Sterker nog, waar bij ons Ko alleen het wijnarrangement nam (ik hou niet van wijn maar eerlijk gezegd was me dat ook iets te gek) kregen zij beiden wijn geschonken en ik dacht even aan het extra bedrag dat zij daardoor af moesten rekenen. Leek geen probleem te zijn, ze genoten intens. Ik raakte met ze in gesprek (praten met alles wat beweegt hé) en zij vertelde me dat ze 12 maanden sparen om dit ééns per jaar te kunnen doen. En laat ik het zo zeggen: voor de gemiddelde Belg (en Nederlander 😉 ) bedraagt de rekening een maand huur. 

Het was voor mij weer zo’n inzicht dat het over waarde en niet over geld gaat. Ze sparen er zeer bewust voor. Je kunt overal voor een fractie van de prijs lunchen en zij willen dit. Terwijl menigeen mogelijk denkt ‘dat kunnen ze niet betalen’. Dat is dus niet de vraag. Het gaat er om ‘wil je het betalen?’. Bij hen was het antwoord dus ‘ja’, je zag ze genieten van alles wat ze voorgeschoteld kregen en de entourage eromheen. Dus was het hen het waard. 

Bepaal dus nooit op basis van inkomen of wat je denkt dat mensen te besteden hebben of iets wel of niet (te) duur voor ze is, daar heb je geen enkel inzicht in. Een bankrekening zegt niets. Een deel van mijn klanten sluit een lening af om met mij te kunnen werken………………………. Ze vinden dat het waard en weten dat als ze toepassen wat ik ze leer dat die lening dan rendeert. Waar laat jij je nog wel eens beïnvloeden door wat je denkt wat iemand kan betalen? Zeg eens eerlijk?

Laatste die ik met je deel, (ik schrijf mogelijk volgende week de sequel 😊 ) ging over verkopen. 

Zoals ik al aangaf drink ik geen wijn. Ik vind het niet lekker en rode wijn al helemaal niet. Vaak komt er in een restaurant iemand bij je tafel en die steekt dan een heel verhaal af over druiven en ik kan als iemand over een druif praat gewoon niet verder denken dan het plastic bakje bij AH. Wat weet de gemiddelde Hollander nu van druiven? Dus ik zie iedereen een soort plichtsgetrouw knikken, ‘ahhhhh, op het juiste – hoop je – moment zeggen en vervolgens denken ‘schenk nou maar in’. 

Hier ging dat anders. Hij sprak vooral over de beleving van de wijn. Wat je proeft, hoe dat voelt en wat dat met je doet. Dat was geweldig! Ik voelde die wijn gewoon in mijn mond en sterker nog, ik wilde die wijn ook proeven. Hij deed dat zo bijzonder goed dat ik, die dus echt NIET van de rode wijn ben, een paar keer geneigd was om te zeggen ‘doe mij ook een glaasje’. 

Dat is hoe je danst met je klant in optima forma. Als je iemand die niet van wijn houdt stiekem laat proeven bij haar partner. Als je de dingen zegt die we voor ons zien, die we snappen, willen, begrijpen, kunnen begrijpen en trek in krijgen. Dat krijg ik niet door me van alles over die druif te vertellen maar wel door me voor te spiegelen hoe het voelt als ik hem drink. En dat is zoals sales moet zijn. Dansen, verlangens oproepen tot de ander als vanzelf ‘ja’ zegt omdat ze dat willen! Ik vond het een beleving (ik kan jou dat trouwens ook leren tijdens mijn sales 2-daagse

Ik ging om mijn man een plezier te doen maar ik heb zelf ook intens genoten. Veel geleerd over eten, vooral dat ik meer lust dan ik denk, je moet het gewoon proberen (waar heb ik dat meer gehoord?? 😊). Maar vooral ook omdat ik meer dan verbaasd ben dat met de calorieën er ook zoveel marketinglessen binnen kwamen. De eetervaring heb je gemist, van mijn lessen kun je wél profiteren. Ook beter voor de lijn 😊 want je begrijpt dat ik hier niet ‘ongestraft’ vandaan ben gekomen 😊. Ik ben benieuwd welke les je het meest aansprak. Wil je dat hieronder met me delen? 

Nog 1 ding: 

Kom je gratis lunchen? Ik heb weer wat te vieren! Ik had onlangs de mijlpaal van 7500 likes op Facebook. Ik heb bijna 5000 mensen in mijn Facebookgroep en ook al bijna 4000 volgers op Instagram. Ik zeg: partytime! In het kader van verwachtingenmanagement: het worden geen 12 gangen. Mijn lunches zijn écht lekker maar geen culinaire hoogstandjes. Het zijn wel businesshoogstandjes: je kunt me namelijk in een klein gezelschap alles vragen wat je wilt weten over het bouwen van een business, hoe handel je in bepaalde situaties, hoe combineer je nu privé en een bedrijf, hoe schrijf je een bestseller in 3 weken? Kortom, alles wat je wilt weten om succesvol te worden kun je me vragen. Het enige wat je hoeft te doen is mij hieronder een vraag te stellen en de 15 leukste/origineelste vragen selecteer ik voor een lunch op maandag 6 april van 12 – 14 uur in Moordrecht. Je kunt je vraag stellen tot en met vrijdag 6 maart. Ik maak de prijswinnaars bekend op maandag 9 maart.

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

97 gedachten over “12 gangen. 12.000 calorieën. Meer dan 12 lessen…………….”

 1. Hoi Veronique,

  Wat een heerlijk, letterlijk bijna, blog weer.
  Ik heb wel een vraag voor je, maar er zit geen link vast aan het stukje , ‘schrijf hier je vraag op’.
  Eigenlijk heb ik nog meer vragen; Hoe veel vragen mag ik stellen om mee te dingen naar jouw ondernemerslunch? hahaha. En maak ik dan meer kans??

  Mijn eerste ingeving voor een vraag was, hoe voelt succesvol zijn voor jou, van binnen. Welke delen van je lichaam gaan aan, als je een succes beleeft? Echt een therapeuten/coach vraag!

  Als het naar een ander mailadres moet, let me know!

  Veel groetjes,

  Ester Janssen
  De lichaamstolk = nog in opbouw
  Nu nog te vinden onder Betrokken in Balans

 2. Dag Veronique,
  Haha, wat een heerlijk stuk! Belangrijkste les voor mij: niet de portemonnee van de ander laten bepalen wat jouw waarde is. Niet invullen voor een ander. De basis van mijn nog-niet-zo’n-succesvolle ondernemerschap ;-). Daar ga ik de komende 90 dagen dus hard aan werken!

  Ook mijn vraag hier om mee te dingen naar jouw lunch: hoe ga je er mee om als je ideale klant niet perse de inkoper van jouw product is? Hoe zorg je ervoor dat de beslisser/opdrachtgever zich ook aangetrokken voelt tot jouw dienst?

  Ik hoop dat dit onderwerp tijdens je lunch besproken gaat worden!

  Hartelijke groet,
  Mariska van Geffen
  MEER GROEI Training en Coaching

  1. Dat durf ik bijna niet te zeggen. Ik zal proberen het zo uit te leggen dat ik mezelf niet compleet voor gek zet. Ik drukte dus op ‘dat’ knopje en ik dacht ‘goh, dat is fijn en hygienisch’. Maar toen ging er iets fout want hij bleef maar spoelen zeg maar. Dus ik stond op, die straal tegen het plafond, de deur, de wand. Het leek de WC van het zwembad wel na een warme zaterdagmiddag….. Stiekem de handdoekjes gepakt en de boel weer netjes gemaakt. Echt, story of my life……….. Dus was het een beleving? Jazeker. Had hem kunnen missen 🙂

   1. Monique Baten

    Hoi Veronique,
    Ik heb allerlei “smoesjes” om geen stappen te zetten.
    Ben jij degene die mij de figuurlijke trap onder m’n kont kan geven, mij helpt met het vechten tegen mijn draken, helpt zo succesvol te worden als ik nog niet durf te bedenken? Ondanks mijn onzekerheden, mijn onvermogen te verkopen en het risico dat ik geen fijn mens ben? Doodeng en hoopvol…

  2. Yeah….Gefeliciteerd met het behalen van deze fantastische resultaten op sociaal media!!!
   Ik heb wederom genoten van je heerlijke blog. En nog leuker… deze gave winactie….tuurlijk doe ik mee… niet geschoten is altijd mis. 😉

   Mijn vraag voor de lunch is:
   ———-
   *HELLUPPP….De AVG…*
   Wat moet ik ermee?
   ———–

   Ik ben reuze benieuwd… wat wij als kleine ondernemingen allemaal moeten doen of laten voor de nieuwe AVG wet. Is het snel en makkelijk te regelen of helluppp… wordt het een ‘nachtmerrie’?

   Groetjes,

   Suzanne

 3. Hoi Veronique,

  Dankjewel voor je leuke leerzame blog.

  Natuurlijk doe ik mee aan de winactie, mijn vraag als ik je nu tegen zou komen:

  Met mijn bedrijf help zwanger worden doormiddel van hypnose, maar ik heb daarnaast een uit de hand gelopen hobby, namelijk geneeskrachtige kruiden. Wat ik voor dezelfde klanten gebruik en dat vinden ze super leuk. Maar het is een hobby, er zit geen mooi verdienmodel aan vast zal maar zeggen. Moet ik dit wel blijven vertellen en gebruiken om mijn ideale klant door de deur te krijgen, of zend ik dan de verkeerde boodschap over mijn werkelijke product?

 4. Hallo Veronique, ik ben vooral ondernemer geworden – ik doe boekprojecten via Schrijfhelder.nl – omdat ik niet met mezelf wilde leuren. Nu ik een helder aanbod heb en precies weet waar ik echt sterk in ben, is het klanten vinden en krijgen zoveel makkelijker en leuker. Op welke manier weef jij je persoonlijke ontwikkeling in je contentmarketing mee en is dat heel bewust of gaat het vanzelf? Ik volg je vooral beroepshalve – ik ben zo’n kijken-kijken-niet kopen type! – want ik ben een tekstschrijver en dus benieuwd hoe anderen met teksten en marketing omgaan.

 5. Goede Morgen Veronique,

  Ga je jouw collum’s nog in boekvorm uitgeven?
  Is er ergens een stappen plannetje om autoresponder op te bouwen?

  Ik wil het inzetten als magische eerste contact momenten voor ik een voorstel wil doen.

  Bij voorbaat dank en ga alsjeblieft zo door. 😉

  1. Wat is jouw grappigste en meest leerrijke moment tot hiertoe geweest? Sinds ik je volg heb ik al veel leuke verhalen mogen lezen. Maar wat was voor jou nu het meest shocking, grappige en tegelijkertijd ook echt leerrijk? Fijn weekend en hopelijk tot snel 😀

 6. Ha Veronique,
  ik heb niet altijd “tijd” om je lange verhalen te lezen, want ik ben altijd druk met doen alsof ik druk ben… Deze las ik wel, want het ging over eten 😉

  Mijn vraag aan jou is:
  Welke kleinste verandering maakte voor jou het grootste verschil?

  1. Hai Powervrouw!

   Wat een fijne blog weer!

   Mijn vraag is: Hoe kom ik van ‘brainpicking’ af?

   Ben 6 maanden geleden een bedrijf begonnen als slaapcoach voor baby’s. Veel mama’s mailen me met vragen. Moeilijk, omdat ik ze wel iets wil geven maar ook wil verkopen…

   Groetjes van de Slaapjuf!
   Chantal van der Vet

 7. Dag Veronique,

  het water loopt me in de mond van deze blog, heerlijk.
  Waar ik heel benieuwd naar ben als veerkrachtversterker voor sensitieve ondernemers met een megamissie… Welke blunder, welk flater-, struikel-, stuntel- of schaamrood-op-de-kaken-moment heeft jou de waardevolste les gegeven? Welke staat je nog steeds bij? van welk moment voel je nu nog tot in je botten wat het destijds met je deed? En waarom?
  Je deelt daar al best veel over, snapt volgens mij als geen ander dat falen hoort bij groei en bij ondernemerschap. En toch ben ik benieuwd naar jouw persoonlijke erop of eronder moment.

  Zou tof zijn als ik bij de lunch aanwezig kan zijn voor jouw antwoord.

  met warme groet,
  Marielle

 8. Hoi Veronique, Bedankt weer voor je inspirerende en vooral ook weer vrolijke blog. Prachtig hoe dit restaurant werkt;
  Eigen agenda bepalen, torenhoge prijs vragen, (Zo voelt dat tenminste voor mij) en je niks of niemand van je stuk laten brengen. En dan ook nog je ding zo weten te brengen dat mensen JA zeggen tegen dat wat ze niet willen. WOW.
  Maar HOE DAN?????
  Mijn vraag; hoe kun je zo zeker worden van jezelf, je zaak, je business?? Bij mij zit er toch nog een boel angst onder. Hoe kom ik daar vanaf??
  Sorry, meer dan 1 vraag, maar ja…..
  Overigens zie ik bij jou ook op die luchtige, lollige en heerlijke directe manier terug. Hou ik van!

 9. Hoi Veronique,
  Wat een leuk initiatief!

  Als jij later in je schommelstoel op je veranda zit in Frankrijk. En je kleinkinderen komen op bezoek. En ze vragen jou. “Oma wat is het mooiste wat jij ooit hebt gedaan?” Wat is dan jouw antwoord en
  Welke levensboodschap geef jij ze mee voor het leven?

 10. Wow, wat een gave kans! Daar doe ik natuurlijk graag aan mee…

  Wat ik je graag zou willen vragen, is welke blokkades jij momenteel nog hebt. ‘New level new devil’… wat zijn jouw duiveltjes op dit moment? Welke lessen verwacht je de komende maanden/jaren nog te gaan leren?

  Je vertelt vaak dat je groei als ondernemer je groei als mens volgt, en je praat vaak over wat je al geleerd en ontwikkeld hebt de afgelopen jaren (en dat vind ik echt ontzettend inspirerend!), en welke ontwikkelingen je bij je eigen klanten ziet. Ik ben benieuwd welke volgende stappen je voor jezelf ziet. Want eerlijk is eerlijk, voor mij lijk je iemand die het allemaal al prachtig voor elkaar heeft, en het voelt nu (nog!) alsof ik méér dan tevreden zou zijn als ik ‘daar’ ben. Alsof je dan prima lekker op je reet op de bank kan gaan zitten genieten van alles wat je hebt bereikt… maar jou kennende zit er nog veel meer in het vat, en daar ben ik stiekem reuze benieuwd naar. 🙂

 11. Yes, ik zou enorm graag met je lunchen. En ja een kekke vraag, Mag ik jou een gratis sessie: Jouw Goud sessie cadeau geven?
  Je deelt zoveel gratis waarde en ik geloof net als jij in:
  Pay it forward:
  Love
  Happiness
  Knowledge

 12. Dank voor al jouw tips die je zo mooi regelmatig deelt.
  De vraag die ik wil stellen is: “Hoe ga jij om met alleen delen in de tekst/ blogs/ vlogs wat de klant wil” ‘versus’ “zoveel mogelijk kennis delen, wellicht niet meteen gericht op jouw klant omdat je soms niet helder hebt wat jouw klant wil”.
  Verder ben ik nieuwsgierig naar “Wat vond jij het lekkerste gerecht van dit diner?”.

 13. Hey Véronique, zalig lunchen in de Jane. Deze keer heb ik ook gelezen van a tot z. Mijn vraag aan je is welke tips en tricks je mij kan bijbrengen om mijn boek af te werken en te publiceren. Ik heb er zo zin in en wil me desnoods weken opsluiten om het af te krijgen. Ik mis op dit moment even de juiste richting om concreet aan de slag te gaan en er een pageturner van te maken. Ik hoor je hierover graag helemaal uit.

 14. Hoi Veronique,

  Fantastisch blog weer! Jij lijkt uit alles een les te halen. Van deze lunch tot de man waar jullie een drankje drinken.

  Mijn vraag aan jou. Staat jou hoofd ook wel eens uit? Oftewel, wat is voor jou ultiem ontspannen en laadt jij helemaal van op?

 15. Wat houd ik van jouw concrete tips!

  Mijn bedrijf loopt lekker. Ik kan er goed van leven.
  Toch, om echt te gaan stralen en er helemaal voor te gaan staan, wat zou dan jouw belangrijkste tip zijn?

 16. Hoi Veronique wat een fantastisch blog iedere keer. Ik zou graag willen weten als ik een klant heb hoe houd ik deze dan langer bij mij. Dus nadat ze hun goede resultaten met Herbalife hebben bereikt dan door willen blijven eten. Heb jij een tip voor me.

 17. Hoi Veronique!

  Bedankt voor je heerlijke blog weer. Briljant hoe je keer op keer observaties uit het dagelijks leven verweeft met lessen voor ondernemerschap. Eerlijk, met oog voor detail en met humor! 🙂

  Mijn vraag aan jou: als je één actief zingend lid van het mentale Urker mannenkoor kon wegtoveren, welke zou dat zijn?

  Groet! Elianne

 18. Hoi Veronique,

  Wat een prachtige blog weer! Vooral het stukje over de druiven vond ik erg inspirerend, daar zitten voor mij op dit moment dan ook de grootste uitdagingen😊.
  Maar nu mijn vraag: Je bent dochter van een kruidenier, zoals je zelf vaak laat weten, en zult niet snel te veel uitgeven. Je hebt echter ook gekozen voor een leven in overvloed. Op het eerste gezicht lijken die twee wat tegenstrijdig aan elkaar. Ik ben daarom heel benieuwd wat ‘leven in overvloed’ voor jou betekent en hoe jij je deze manier van leven hebt eigen gemaakt? Heb je nog mooie tips voor me op dat gebied?

 19. Hi Veronique,

  Heel leuk om te lezen en wat prachtig, dat er mensen een jaar voor sparen om deze ervaring te mogen beleven. Als je doelen stelt….

  Ik kom heel graag bij jou lunchen😊 Ik heb een vraag voor je? Wat heb je gedaan toen je voor de eerste keer 10.000Euro omzet per maand had?

 20. Lieve Veronique.

  Ik vind het altijd fijn om iets van je horen, te zien en te voelen ( ik hoor je ook echt vaak in mij hoofd )

  Mijn vraag aan jou is wat ik het beste kan aanbieden aan mijn cliënten (vrouwen met eetproblemen) aangezien ik ze geen lunch wil aanbieden. Mijn visie is dat hun probleem niet over eten gaat en ik wil daar ook liever niet me ze lunchen (wil ik wel met jou natuurlijk)

  En waarom ik heel vaak het antwoord al weet (Of die dag ergens hoor of zie)

  Maar omdat ik het dom vind om je geen vraag te stellen, heb ik de vraag toch lekker gesteld.

  Tot bij de lunch, liefs Mieke

 21. Hi Veronique,
  JAAAA The Jane, stond op mijn bucketlist en heb ik er gewoon wéér opgezet, wat een fantastische ervaring. Heerlijk hoe jij het beschrijft, ik herken het volledig En zie meteen jouw oog van de meester. Ik heb namelijk dezelfde ervaring gehad alleen die inzichten en lessen niet vertaald naar mijn business. De brug niet geslagen.
  Oh ja daarom volg ik jou zo graag, ieder zijn eigen grootsheid zullen we maar zeggen.
  Ik kom dolgraag bij je lunchen, je verhaal horen want zodra ik jou hoor ga ik aan, Jij raakt de juiste snaren bij mij waardoor een harmonisch geheel ontstaat, zoals de chef kok van The Jane de juiste ingrediënten bij elkaar voegt, zo zorgt jij dat de juiste volgorde van mijn receptuur ontstaat. Zo fijn. En wat ik heel graag van je wil leren en horen is jouw Kijk op hoe ik nou dat gerecht van mij het beste kan pitchen en zo lekker terloops bij mensen kan neerdroppen zodat er verwondering en “ja dat ben ik” interesse ontstaat.
  He en weet dat ik jaren in de horeca hebt gewerkt, dus jouw lunchtafel ruim ik heel snel en netjes af zodat jij zo weer verder kan met je vervolgprogramma die middag!

 22. Wat een heerlijke blog weer. Zeer inspirerend en herkenbaar. Jij richt je op personen in de dienstverlening. Mijn vraag, mag ik komen lunchen om jouw energie te voelen en jou kijk op productverkoop te horen. Hoe zorg je dat je marges voldoende zijn voor wederverkopen en groothandel.

 23. Heerlijk blog! Mooie ervaring voor jullie beide en als ik meelees, ben ik er ook eventjes 😉 Mijn vraag aan jou is, als jij mij zou zijn, wat zou jij dan als eerste aanpakken? Mijn bedrijf is jouw bedrijf, welke eerste stap zou je zetten. Wat ga je wijzigen of aanpassen? Of juist opschalen? Waar zitten volgens jou de kansen?

 24. Weer een mooi schrijven!

  Mijn vraag;
  Hoe blijf je gefocust op je juiste doelgroep,
  Hoe haal je uit elk ding dat je ziet, zo’n mooie draaiing, waardoor je doelgroep denkt .. shittt ze heeft het over/ tegen mij.

  Ik raak m’n focus steeds kwijt. En raak mijn mensen niet 😏 nog on samenhangend.

  Dank je wel voor je schrijven
  En ik wens je een super mooi weekend 🍀

  Liefs Ruby🌸

 25. Hoppekee,
  Mijn vraag:
  Wat is jou grootste blokkade geweest die jij in je carrière tot nu toe bent tegengekomen en hoe ben je daar achter gekomen en wat heb je gedaan om deze om te buigen naar wat voor jou werkt in plaats van tegen jou.
  Ik ben benieuwd.
  Ik kijk uit naar de 12.0000 calorien lunche met de 12.000 ton aan nieuwe inzichten.
  Veel plezier met al je vragen doorspitten.

 26. Hi Veronique!

  Bij het openen van jouw mails denk ik eerlijk gezegd weleens: Whóóp, wat een lap tekst, tijd en weinig geduld komen bij mij naar de oppervlakte. 9 van de 10 keer klik ik namelijk lappen tekst weg maar die van jou NOOIT! Jouw lessen en manier van schrijven is namelijk hetzelfde als het tóch willen uitproberen van de wijn, de nieuwsgierigheid wat het met je doet, zelfs als je niet van wijn houdt. Interessant! En weet je, soms lees ik jouw mails meer dan 1 keer… Want.dit.werkt.voor.mij. Die IPA schuiven we dan even op, nietwaar?
  Vorige keer was ik 1 van de weinigen die reageerden op jouw uitnodiging voor de lunch. Bij de bekendmaking van de namen zat ik er niet bij. Jammer, next time better! En je voelt ‘m al aankomen vrees ik: Mag ik deze keer bij jou aan tafel op 6 april? Is deze ‘kek’ genoeg? Oops, dit zijn 2 vragen realiseer ik me nu maar ik laat lekker het zo 😉

  Mooi weekend,
  Iris Scheffers

 27. Wat een geniaal blog weer, geweldig dat je zelfs uit zoiets als een 5 gangen (!! bizar!) lunch zoveel leermomenten weet te halen!
  Wat het dansen met je klant betreft heb ik best wat vragen die te veel en te lang zijn om hier neer te zetten, ik kán nl. dansen met mijn klant, ik weet hoe veel van die dingen werken, heb het meerdere jaren voor verschillende werkgevers gedaan en daar werd me wel eens gezegd “volgens mij kun jij nog ijs aan een Eskimo verkopen…”
  Waarom ik er dan toch met mijn eigen potentiële klanten meer moeite mee heb is iets waar ik wel met je over zou willen sparren tijdens een lunch.
  Ik zal mijn vraag voor hier wat korter houden, maar hij gaat wél over dansen… Wanneer kom je naar Apeldoorn voor een avondje salsa?? Volgende feestje is 21 maart 😉

 28. Ha Veronique,

  Bedankt weer voor een leerzame en heerlijke blog! Nodigt niet alleen uit om ook heerlijk te gaan eten, maar ook om elk contact dat ik heb met een ander ook door de ondernemersbril te bekijken.
  Bij jou lunchen op 6 april lijkt me heerlijk. De vraag die ik heb, is misschien niet origineel, maar voor mij wel actueel. Als je iets echt heel eng vindt om te doen, hoe krijg je jezelf dan zover om ‘in het diepe te springen’? Is het voor jou voldoende om naar je moodboard te kijken, of heb je nog een mantra, een herinnering die je dat duwtje geeft, neem je een aanloop of nog iets heel anders?
  Ik kijk uit naar je volgende blog en hoop er op de 6e bij te zijn.
  Hartelijke groet, Suzan Verzijden

 29. Hoi Veronique,
  Bedankt voor je inspiratie!
  Mijn vraag aan jou is: wat doe jij als je een belangrijke beslissing moet nemen over je bedrijf die jij alleen kan nemen? Heb jij daar een bepaalde manier voor?
  Groetjes,
  Keety Zoeten

 30. Hei Veronique,
  Waar ik het meest benieuwd naar ben: wat was de lastigste zakelijke beslissing die je tot nu toe hebt moeten nemen? Wat heeft die je gekost, en wat heeft die je opgeleverd?
  Ben benieuwd 🙂

 31. Hoi Veronique,

  Je blog over het sparen om naar zo’n sterrenrestaurant te gaan was voor mij herkenbaar. Mijn man en ik houden ook van heerlijk eten en in de afgelopen jaren zijn we zo ook al in een paar sterren/toprestaurants geweest. Een hele belevenis, waar wel even voor gespaard moet worden en waar je inderdaad vroeg bij moet zijn om te reserven.
  Jouw toiletervaring in één van de andere reacties kan ik ook zo voor me zien… 🙂 !!!

  Dit is mijn vraag aan jou:
  Wil je een keer samen met mij trainen?

  Dus, of ik een keer met jou mee mag doen om te zien en ervaren hoe jij zorgt voor jezelf buiten jouw bedrijfsverplichtingen om, of dat jij een keer bij mij met een yogales mee komt doen in mijn studio Upside Down Body & Mind in Voorschoten (kan natuurlijk ook allebei).

  Ik verwacht dat ik tijdens de Live Dag die ik begin maart mee mag maken al de nodige “oh-ja’s”, reminders en nieuwe inzichten, dus het gaat mij er om een andere kant van jou te mogen zien.

  Liefs, Chantal Rijsbergen.

 32. Goede middag Veronique,

  Wat leuk! Een kekke vraag voor een lunch…
  Hoe inspireer en motiveer je mensen om elkaar te ondersteunen en helpen? En, hoe kan ik daarnaast er zelf ook een inkomen uit halen.. 🙂
  Voorbeeld: Ik wil graag yogadocenten motiveren en inspireren om in het hele land een speciale les voor mantelzorgers aan te bieden. Ze kunnen daarvoor bij mij een bijscholingsdag volgen en ik ben bezig met het maken van een landelijke website waar deze yogadocenten dan op vermeld worden. Aan de andere kant ben ik druk met de publiciteit voor de website om zo mantelzorgers te inspireren en motiveren om deze lessen te gaan volgen. Dit omdat ik denk dat zij er heel veel baat bij kunnen hebben. Ik doe dit dus niet echt om er aan te verdienen maar omdat ik het mijn missie vind. Daarnaast is het dus de bedoeling dat ik ga brainstormen om hier zelf ook op de één of andere manier een inkomen uit te kunnen halen.
  Over je toilet verhaal gesproken, ik heb ook een 4 seizoenen videoserie gemaakt met een momentje voor jezelf op het toilet met yoga oefeningen, hihi 🙂 https://vimeo.com/324692500

  Groetjes,
  Sophia

 33. Hoi Veronique,

  Die les van je kan niet in een ander zijn portemonnee kijken wat hij er voor over heeft om jou in te schakelen vind ik een hele goede. Die heb ik ook vanaf de winkelvloer vanaf mijn veertiende al meegekregen.

  Ik heb maar één vraag. Mag ik bij jouw lunch aanwezig zijn om te luisteren??

  Vragen heb ik niet, ondergedompeld in alle modules van de 90 dagen, vraagstukken waar ik mee bezig ben (worstelen wil ik het niet noemen, het geeft me enorm focus). Je verteld alles zo helder en duidelijk, dat er op dit moment geen vragen bij mij opkomen. Meer het gevoel van ga het gewoon doen, in de actie zal alles duidelijk worden en alles is oké. Behalve op mijn kont blijven zitten wachten tot de mensen bij me aan komen bellen dan 🙂

  Leuk om alle reacties ook te lezen trouwens! En wat lijkt me dat heerlijk, zo’n twaalf gangen verwennerij diner

 34. Natuurlijk heb ik allerlei ondernemende vragen aan je, maar als je weer over mijn scherm stuitert, vraag ik mij altijd iets af…. hoe kun jij in slaap vallen als je in bed ligt?
  Met al die energie en ideeën sta jij, volgens mij, altijd aan. En daaruit voort vloeiend: vind je slapen zonde van je tijd?
  Ik ben benieuwd!
  Groetjes,
  Karen

 35. Hi Veronique, dank voor je blog. Leerzaam.
  Mijn vraag: Je bent bezig aan een volgend nieuw level: een theatershow. Heb je al bedacht welke media jou specifiek hierover kunnen interviewen?
  En welke journalisten je een persuitnodiging zou (laten) toesturen voor de première?
  Fijn weekend!
  Hartelijke groet,
  Marjolein van Ruiten

 36. Jaaaa….die energie van jou is zóó aanstekelijk!
  Ik heb je nog nooit in het eggie ontmoet, dus hoop dat dit 6 april van ‘mijn bucketlist’ kan- heb het iig al met potlood in mijn agenda gezet- 🙂
  Mijn vraag aan jou is:
  Waarin wil jij nog groeien? Welke zakelijke kant verdient nog meer aandacht volgens jou?

  @to all: Fijn weekend gewenst!

 37. Hoi Veronique,

  Eerste blog die ik lees van jou, en ineens ook eerste comment ooit die ik post onder een blog 🙂
  Leuke vraag om een vraag in te sturen!

  Ik zou je vragen… Wat zou je nu tegen de jij-van-5-jaar-terug zeggen, en wat zou de jij-van-over-5-jaar-in-de-toekomst tegen jou nu zeggen?

  Groetjes
  & have a wonderful weekend!
  Veerle

 38. Geweldig blog weer! Natuurlijk wil ik heel graag met jou lunchen op maandag 6 april, mijn agenda is helemaal leeg voor jou die dag.

  Wat ik heel graag van jou wil weten: hoe geef je jezelf een schop onder je kont als er niemand in de buurt is die het voor je kan doen?

  Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. Groetjes uit het mooie Spakenburg 😉
  Lambertine

 39. Hoi Veronique,

  Superleuk om te lezen!
  De waarde van iets bepalen we idd allemaal persoonlijk die kwam echt bij me binnen!
  En die AV vind ik ook erg sterk!
  Mijn vraag aan jou is en die wilde ik je eigenlijk al vragen toen ik jou boek las en je beschreef hoe je onderste boven was gehouden door elkaar geschud was en weer terug gezet was op je voeten. Wil jij leren hoe je in een aerialhoop ondersteboven hangt?
  Ik denk dat het een geweldige entree is voor jou theaterstuk 🤗

 40. Wat een leuke blog weer. Veel herkenning in de les dat je niet mag oordelen over wat een ander zich kan veroorloven. Rijkdom gaat zoveel verder dan geld alleen. Tof als mensen zo investeren in wat ze graag willen.

  Mijn vraag? Wat doe je als de ‘afdeling adhd’ in kikt en aan de haal gaat met je plannen en bedrijf.

 41. Hoi Veronique,

  Zo heerlijk om te lezen dat je overal de lessen uithaalt, daar leer ik al veel van.
  Mijn vraag voor jou zou zijn: stel je zou helemaal opnieuw moeten beginnen met je business en je hebt een budget van €1.000,- wat zou je dan doen?

  Liefs,
  Lilian

 42. Hallo Veronique,
  ik volg je al een tijdje online en ervaar al wat ik lees vaak als een aha moment.
  Mijn vraag voor jou is volgende : Hoe zie jij je toekomst?
  Ik stel je deze vraag omdat ik bedrijven (en bij uitbreiding individuen) wil helpen relevant te blijven in de toekomst! Als freelance projectmanager en trendonderzoeker valt het me vaak op dat veel (kleine) bedrijven moeilijkheden ervaren om verder te kijken dan het eerste jaar. Of dit op een erg vage manier gaan doen. Ik probeer dit vanuit mijn bedrijf Futurecat.be mee te concretiseren door hen te helpen leren kijken naar de toekomst. Hoe doe jij dat? Daar ben ik erg nieuwsgierig naar! Groetjes, Annemie uit Schilde bij Antwerpen

 43. Hi Veronique,

  De vraag die bij mij blijft spoken voor mezelf en waar ik mogelijk inspiratie uit kan halen bij jou is de volgende:
  Hoe zorg jij ervoor dat je je eigen enthousiasme blijft behouden of weer terug kunt pakken, wanneer je een poosje niet helemaal bereikt wat je wilt bereiken?

  En the Jane staat ook nog op mijn lijstje :).

  Groetjes en fijn weekend, Sanne

 44. Hi Veronique,

  De vraag die bij mij blijft spoken voor mezelf en waar ik mogelijk inspiratie uit kan halen bij jou is de volgende:
  Hoe zorg jij ervoor dat je je eigen enthousiasme blijft behouden of weer terug kunt pakken, wanneer je een poosje niet helemaal bereikt wat je wilt bereiken?

  En the Jane staat ook nog op mijn lijstje :).

  Groetjes en fijn weekend, Sanne

 45. Ha Veronique, de eerste vraag die bij me opkomt is niet de vraag waarmee ik wil meedingen naar je lunch. Maar aangezien ik wat eten aangaat iets meer op Ko lijk dan op jou, ben ik wél erg benieuwd wat er allemaal werd opgediend 😉

  En businesswise serieus: hoe ga jij om met niet-perfecte resultaten bij deelnemers die toch als jouw uithangbord worden gezien? Zo krijg ik nog wel eens commentaar op het feit dat mijn deelnemers aan een blogdag ‘oooh, nog een spelfout in de tekst hebben staan!’ terwijl dat helemaal hun eigen verantwoordelijkheid is bij zo’n dag. Zeker als ik dat blog dan ook nog deel omdat ik het – op die spelfout na – een goed blog vind.
  Verwachtingen bij de deelnemers kun je managen; doe jij ook iets aan verwachtingsmanagement in ‘de buitenwereld’ vanwege mogelijke imago- en marketingeffecten? Zo ja: hoe; zo nee: waarom niet?

 46. Wat ik eigenlijk zo knap vind van jou is, dat je het aandurft om met feesthoedje en toeter je verhaal te vertellen.
  Het mooie hiervan is, de eenvoud, met een hoge succesfactor.

  Twijfel jij weleens vooraf of je dit wel of niet zou doen?

  Anke

 47. Mijn vraag;
  Ik doe de sales voor TACOYO. En nee, dat is geen sushi of Japanse vechtsport. Gewoon puur Nederlands. Ik doe dan koude acquisitie. Sportscholen bellen of ik daar een demonstratie mag geven. Hoe zou jij dat aanpakken? Want die sportscholen hébben geen probleem (vind ik van wel want ze geven geen TACOYO) en hun roosters zitten vol en de lessen lopen goed. Maar TACOYO is zo uniek, dat zou elke sportschool moeten willen. Nu vind ik het lastig (ben net 2 weken bezig) om de juiste woorden, prikkelende zinnen te zeggen zodat ik gelijk in de auto mag voor die demo. Ik ben héél nieuwsgierig hoe jij dat zou aanpakken…..

 48. Hi Veronique,

  Originele actie!
  Mijn vraag, weet jij jouw blinde vlek? En weet je welke invloed dat heeft op jouw buisiness?

  p.s. ik hoop dat je nieuwsgierig bent naar het antwoord….

  Groet, Gisèla

 49. Hoi Veronique,

  Als je paarden, kleding maken, les geven en coaching,op podium staan, je laten zien,willen groeien als ondernemer,als vrouw je meer wil laten zien,het spel van verkopen steeds leuker begint te vinden,meer wil leren,en weet dat het mogelijk is,in een trechter giet, wat komt er aan de onderkant van de trechter dan uit ?

 50. Dag Veronique,

  Bedankt voor de heerlijke blog. Origineel, veel inhoud, ondernemen stopt niet als je je pc sluit. Het verhaal over dat koppel zegt alles over waarde en verlangens.

  Mijn vraag voor jou voor de lunch 😀: Wat kan een Nederlandse ondernemer leren van een Belgisch ondernemer en omgekeerd? Heb jij voorbeeld ondernemers in België? Ik heb alvast een goede reden waarom ik als Belgische ondernemer vaak de grens oversteek en dus ook bij jou en de online training ben terecht gekomen 😁

 51. Ha Veronique, wat een toffe actie dit en ik ding graag mee naar de lunch met jou! Mijn vraag is: “Jij leert ons vooral op de pijn van de klant te gaan zitten. Vanuit noodzaak komt men in beweging. Maar verlangen ook. Kun je, in jouw optiek, ook verkopen zonder het over pijn te hebben?”
  Ik ben namelijk een positivo en benader mensen ook graag op een positieve manier. Ben ik teveel een dromer en misschien naïef om te denken dat ik op een positievere manier zaken kan doen?

 52. Hi Veronique,

  Wat een onwijs leuke actie is dit.
  Het lijkt me leuk om je eens te ontmoeten op deze manier.
  Mijn vraag aan jou (als mede adhd-er) is.
  Hoe stel je jouw prioriteiten? Ik bedoel , ik ben nog klein en weet soms echt niet wat nou de handigste volgende stap is om te nemen. En weet daardoor ook niet of ik optimaal bezig ben.
  Ik wacht in spanning af ..Ik heb mn agenda iig geblokt haha.. #wishfulthinking .

  1. Hai Veronique!
   Wat moet dat een mooie ervaring zijn geweest, bij The Jane!
   Ik heb een heleboel zakelijke vragen voor je, maar ik denk dat een groot deel daarvan wel beantwoord zal worden in je 90-dagen-programma dat ik volg en anders wel op een andere manier, maar ik hoop natuurlijk dat ik ze je mag stellen tijdens de lunch op 6 april!
   Mijn vraag nu is dan ook meer persoonlijk:
   Jij hebt je man zo’n prachtige verrassing gegeven op Valentijnsdag (waarvan t liefste was dat je er zolang van tevoren al mee bezig was en er zelfs om 3u ‘s nachts je bed voor was uitgekomen)…
   Waar zou hij volgend jaar jóu mee kunnen verrassen?
   (van wat voor soort verrassing zou je ontroerd kunnen raken?)
   Ik hoop er bij te mogen zijn en je persoonlijk te mogen feliciteren met t behalen van je mijlpalen!
   Groetjes,
   Gerlinde

 53. Hoi Veronique,

  9o dagen deal is voorbij. Ik koos voor jou, om je Kick ASS. Dat was wat ik nodig had. Om in 2020 van dromen naar doen te gaan. Want ik hou van leren, nadenken en mogelijkheden. En het moet niet bij luchtkastelen blijven, dat zou zonde zijn.

  Wat ik van jou wil leren? Als jij als ondernemer iets goed kan is het keuzes maken. Een superbelangrijke vaardigheid om goed business te doen. En ik vind het nog niet zo makkelijk om keuzes te maken.
  Met kiezen, kies ik ook iets niet. Als ik kies, vallen er opties weg…
  Ik wil je graag (model)leren om te durven kiezen. Welke overtuigingen heb je, hoe voel je dat je het juiste kiest?
  Jij bent hier goed in en doet dit (intussen?) razendsnel. Ik wil hier net zo succesvol in zijn, zodat mijn ambities ECHT in de wereld tot werkelijkheid kunnen worden.

 54. Hey Veronique,

  Mijn vraag…..
  zit jij zelf ook altijd te gniffelen als je weer zo’n verhaal aan het schrijven bent? En ben je stiekem niet benieuwd naar al die gezichten die gniffelen om jouw verhaal?
  Heerlijk!
  Keep up the good work!

 55. Ohhh, ik hou zo van je fijne, nuchtere en superconcrete verhalen. Voor iemand die vaak lekker wollig kan zijn (hi 🙋🏼‍♀️) geniet ik daar echt onwijs van. Dank daarvoor!

  En meteen een vraag. Ik zit op dit moment volop in mijn NLP master opleiding. Gaat nu oa over modelleren van iemand die doet of denkt zoals je zelf graag zou willen. En iets waar ik mega door gefascineerd ben, is hoe het toch komt dat je heel makkelijk geïnspireerd raakt, maar dat écht geactiveerd worden, nog een hele uitdaging lijkt. Dan spreek ik over mezelf, maar ik zie het ook veel om me heen. Op de een of andere manier is doen nog een flinke brug verder dan weten. En nu ben ik benieuwd naar die brug… Hoe zorg jíj er nou voor dat je in beweging komt? Wat is jouw in-actie-kom strategie? Wat zie je, wat hoor je, wat voel je, wat denk je? Daar ben ik HEEL nieuwsgierig naar…

  Lijkt me fantastisch om je dat real life te mogen vragen.

 56. Hoi Veronique,

  Eigenlijk heb ik twee vragen voor je, komen ze:

  In je eerste jaar maakte je een omzet van 10.000 euro. Twee jaren later passeerde je de 100.000 euro. Welke grootste verandering heb je toen doorgevoerd wat hierin het voornaamste verschil heeft gemaakt?

  Tweede vraag: Wat heb jij in de eerste fase van je bedrijf gedaan om zoveel mogelijk in contact te komen met je doelgroep? En dat naast het praten met alles dat los en vast zit..

 57. Hi Veronique,

  Gefeliciteerd met veel volgers!
  Ik heb vragen genoeg! Een aantal antwoorden heb ik al uit je eerdere blogs etc gehaald, maar toch nog in ieder geval deze:
  Heb jij wel eens gehad dat je helemaal niet wist welke stappen je moest zetten in je bedrijf en hoe heb je dat opgelost? Als je zoiets nu nog wel eens meemaakt: waar haal jij telkens weer je drive en inspiratie vandaan? Ook bijvoorbeeld als je eigenlijk iets nieuws of anders wilt doen. Hoe geef je jezelf die doeltreffende schop en hoe neem jij je (strategische) besluiten daarin?

  Misschien tot de 6e!

 58. Hoi Veronique,

  Fantastisch om te lezen dat je overal wel een les uit haalt en dat vervolgens zo helder op papier zet.

  Mijn vraag aan jou is: wat is je lievelingsfruit?
  Waar zouden ze jou echt voor wakker kunnen maken?

  ( ik weet dat slaap heilig is voor jou dus ik ben heel benieuwd 🙂 )

  Groetjes, Annemieke

 59. Hallo Veronique,
  Gefeliciteerd met zo veel volgers. En heerlijk dat je het samen met Ko zo smakelijk gevierd – en beschreven 🙂 – hebt.
  Ik heb een vraag uit de praktijk. Ik heb een idee (zonder hier in details te kunnen treden) voor de eigenaar van een beletterings-/reclamebedrijf bedacht. Dit bestaat uit een ontwerp met tekst en foto’s. Hij kan zelf het ontwerp en de foto’s verzorgen en het drukken regelen, ik kan de teksten doen. Hij was zo enthousiast dat hij het idee niet alleen voor zijn eigen bedrijf wil, maar het ook als concept wil gaan verkopen. Hij heeft ca. 1200 klanten en een groot netwerk, ik een stuk of 10 klanten en een kleiner netwerk…. Of ik maar een voorstel wil doen. Hoe pak ik dit aan? Ik heb het idee (dat niet vastgelegd kan worden, want het is niet uniek), hij heeft de klanten. Hoe kunnen we hier allebei beter van worden? Hoe verdelen we de opbrengst? Hij zal meer exemplaren verkopen dan ik, omdat hij veel meer klanten heeft. Benieuwd naar jouw zienswijze hierover!

 60. Hi Veronique,

  Hoe kom jij echt tot rust? Heb jij een ritueel om op topniveau te kunnen functioneren?

  Dank voor je boek, je training en alle kennis die je deelt. Ik lach me kapot, hou ervan en bovenal: leer heel veel

  Lieve groet,
  Sylvia

 61. Hoihoi,
  Mijn vraag: hoe ga jij op zoek naar hulp als je in je business ergens vastloopt op een probleem dat niet getackeld wordt door je business coach, maar wat je wel weerhoudt om een volgende stap te zetten in je business?
  Heb jij iemand die je helpt om precies uit te vinden waar de schoen wringt? En die je vervolgens niet doodgooit met tips, maar zorgt dat je zelf een oplossing vindt en een manier om die ook te implementeren?

 62. Hoi Veronique,

  Wat ik je graag wil vragen: kon je ook zo’n hoge werkdrive en hoog werktempo aanhouden toen je kinderen nog jonger (zeg maar puberleeftijd) waren? En hoe deed je dat? Heb je daar ‘offers’ voor moeten brengen, of had je je systeem anders ingericht dan nu?

  Dank alvast! Groet, Millie

 63. Hi Veronique.

  Het lijkt me enorm leerzaam om bij de lunch aanwezig te zijn. Ik ben zelf begin januari begonnen en probeer er alles aan te doen om mijn eerste klanten te krijgen. Mijn doelgroep zijn geen particulieren maar bedrijven. Via mijn netwerk probeer ik actief ergens binnen te komen. Mijn vraag is; wat als je nou echt niemand (of via via niemand) kent bij een bedrijf. Hoe kan je zo’n bedrijf het best benaderen. Cold calling? Email? Linked in? Hoe zorg je ervoor dat ze je verhaal willen aanhoren? Wat zijn jouw tips en tricks? Alvat dank!
  Groet, Lara

 64. Hoi Véronique,

  Toen ik je voor het eerst ontmoette tijdens een kickass workshop zei je 2 woorden tegen me toen ik je een vraag stelde: ‘Hou op’. Einde fluwelen kussen en Urker mannenkoor zal ik maar zeggen.
  Daarna heb ik een andere keuze gemaakt in mijn bedrijf+ nieuwe website gebouwd, ik heb mijn omzet van vorig jaar verdubbeld en verkoop grote trajecten en ben geen kleine ondernemer meer (ok bij jou vergeleken misschien wel 😉 Ben nog steeds aan het groeien en dat kan vast sneller en handiger, maar goed. Dit is even waar ik nu ben.
  Ik kleur graag buiten de lijntjes, ook als mensen zeggen ‘dat gaat je niet lukken’. Dat lukt me dan vaak dus wel. Soms je moet je echter ook een stip in het midden zetten.
  Hier komt mijn vraag:
  Hoe kleur jij buiten de lijntjes om bij jezelf te blijven én zet je toch die stip in het midden?
  (Ik lees elke week je mail, dank daarvoor, je blijft me inspireren!) Groet, Rixta

 65. Stel, je gaat dood en je krijgt ineens nóg een leven kado. Welke geleerde les uit dit leven neem je dan mee? En wat is de les waarvan je zeker weet dat je ‘m nog meermaals voor de kiezen gaat krijgen voor je ‘m eindelijk hebt geleerd?

 66. Hallo Veronique, met de volgende spagaat loop ik al even rond…
  samen met 3 dames ga ik een ‘presentatie/lezing’ geven. We hebben alle 4 ons eigen expertise. De avond heeft een centraal thema, waar we ieder vanuit onze expertise advies en tips over geven. (thema dit keer: de overgang). Maar… één van de dames zit absoluut niet op 1 lijn met mijn adviezen. Zelfs tegengesteld. Dat weten we van elkaar. Ik heb nu maar aangegeven dat ik het niet aanraak in mijn presentatie, toch voelt dat niet oké. Ik vind het moeilijk om concessies te doen omdat ik het gevoel heb mijn echte mening en waardevolle tip daardoor onrecht aan te doen. Hoe ga jij daarmee om? Wat kun je me hierin adviseren? Werk jij weleens samen met mensen die qua inhoud/mening/adviezen lijnrecht tegenover je staan?

 67. Hoi Veronique, rake blog weer, Superfijn!! Gelukkig herken ik mij in jouw omschrijving van de ideale klant en zo wil ik ook dat mijn klanten mijn diensten serieus nemen. Dat ter zijde. Mijn vraag aan jou is: Ik zou best heel graag ook life willen gaan, online willen ondernemen naast het 1 op 1. Hoe heb jij het de eerste keer gedurfd om op de Facebook life knop te drukken en hoe ging dat vervolgens? Ik zou het heel leuk vinden om jouw realistische, vast ook herkenbare, verhaal te horen. Liefs, Anita (P.s. Mijn onderneming is net een week geleden gestart dus ik heb nog veel ervaring op te doen. 😉 )

 68. Hoi Veronique,
  Mijn vraag aan jou:
  Hoe combineer ik al mijn leuke bezigheden (muziek, toneel, schilderen en andere creatieve activiteiten), mijn talenten die ik wil benutten, mijn interesses in vanalles wat gaande is, aandacht voor mijn 4 kinderen en de 3 van mijn man, aandacht voor mijn man , tijd om nieuwe dingen te leren, heel veel sociale contacten enz. enz.

  met mijn bedrijf wat ik ook heel erg leuk vind?

 69. Hoi Veronique,

  Heerlijke blog weer, dank voor het delen van je inzichten, met een fijn portie humor.
  Graag maak ik kans op de lunch!
  Mijn vraag gaat over de weg naar succes als je bedrijf nog in de kinderschoenen staat. Er is zoveel te doen en de tijd is beperkt. Content schrijven, werken aan je online zichtbaarheid, face to face netwerken, workshops/opleiding volgen, etc.
  De vraag: hoe weet je of je de juiste dingen op het juiste moment aan het doen bent?

  Hopelijk tot 6 april!
  Hartelijke groet, Erica

 70. Hoi Veronique,

  Dank voor je uitdaging!
  Ik heb niet een leuke vraag, maar wel eentje die al een hele poos als een vraagteken boven mijn hoofd hangt…
  Ik wil werken met vrouwen met een kinderwens, maar veel vrouwen vinden dit heel lastig om over te praten, zeker in de AH en op straat…. hoe kan ik nu “praten met alles wat beweegt” zonder deze vrouwen tegen hun hoofd te stoten en respectloos te zijn? Het is een taboe, vrouwen praten er niet graag over. Ik heb nog niet de juiste formule gevonden om dit op te lossen. Weet jij raad?

  Hartelijke groet,
  Sarina

  1. Yeah….Gefeliciteerd met het behalen van deze fantastische resultaten op sociaal media!!!
   Ik heb wederom genoten van je heerlijke blog. En nog leuker… deze gave winactie….tuurlijk doe ik mee… niet geschoten is altijd mis. 😉

   Mijn vraag voor de lunch is:
   ———-
   *HELLUPPP….De AVG…*
   Wat moet ik ermee?
   ———–

   Ik ben reuze benieuwd… wat wij als kleine ondernemingen allemaal moeten doen of laten voor de nieuwe AVG wet. Is het snel en makkelijk te regelen of helluppp… wordt het een ‘nachtmerrie’?

   Groetjes,

   Suzanne

 71. Hi Veronique,
  Is de foto bij je blog van een restaurant in Gouda? Dit was niet mijn vraag voor de lunch hoor hahaha….. Ik heb inmiddels jouw 90 dagen programma bijna afgerond en ik zie je a.s. zaterdag bij de livedag. Heb veel van je programma geleerd, maar het punt waar ik als ondernemer op blijf steken is de volgende. Ik doe twee IPA’s per dag (bellen of mailen en daarna opvolgen per telefoon), maar regelmatig krijg ik het antwoord bij bedrijven dat ze al een goede provider hebben (die soms ook nog vergoed wordt door de verzekering) en geen behoefte hebben om te wisselen of dat ze alles goed geregeld hebben binnen het bedrijf en geen behoefte hebben aan een coach. Ik vraag dan of ze het interessant vinden om mijn blog te ontvangen en daarnaast vraag ik ze wanneer ik weer eens kan bellen om te checken of de situatie al veranderd is. Mijn vraag is; welk tegenargument kan ik in eerste instantie gebruiken en is dit de juiste weg of heb jij andere goede tips? Of dit nu dé kekke vraag is, weet ik niet, maar ik zou er graag antwoord op willen, want ik heb geen idee hoe ik dit anders kan aanpakken.

  Hartelijke groet, Angélique

 72. Hi Veronique, ik las je eerste boek, net als je blogs, smullend (ha!) en in één ruk uit. Mijn vraag is dan ook: waar gaat je volgende boek over, en waarom dat onderwerp? Hartelijke groet, Diana

 73. Hallo Veronique,
  Ik heb je geen vraag te stellen op dit moment, business-wise in ieder geval. Die komen meestal pas op als ik anderen hoor en zelf vervolgens vanbinnen ga pruttelen. Dus geen vraag. Nu nog niet in ieder geval…

  Groeten, Joke

 74. Hi Veronique,

  Natuurlijk dank voor alles wat je deelt, je laat mij lachen, geeft me een schop en laat mij groeien. Mijn vraag aan jou; veel ondernemers willen in control zijn, het uitbesteden van werkzaamheden vinden ze lastig of ze denken dat ze het zelf moeten kunnen bv. Hoe in control ben jij en wat laat jij graag los en besteed je in vertrouwen uit?

  Vrolijke groet,
  Joyce

 75. “Met schijnbaar gemak iets moeilijks doen, maakt je aantrekkelijk”. Die quote las ik ergens in mijn scheurkalender van 2020 en ik moest hierbij aan jou denken.
  Ik ben bijna aan het einde van de 90 dagen bij je en het zinnetje “praat met alles wat beweegt” blijft in mijn hoofd zitten. Ik kan het wel, ik heb het nodig en toch vind ik dit vaak nog niet zo makkelijk. In je video’s geef je soms aan dat jij in dat soort dingen ook niet altijd zo goed was als je nu bent. Mijn vraag is dan ook: hoe zette jij jezelf in die tijd van ‘minder makkelijk’aan om toch de luier aan te trekken en te doen?
  Heb een hele fijne dag,
  Marion.

 76. Mooi hoe je steeds waardevolle lessen haalt uit dagelijkse dingen én ze met ons wilt delen! Ik zit nu in de tweede maand van je 90 dagen programma en heb er nu al ontzettend veel aan. Het zet me werklijk in beweging en geeft veel nieuwe inzichten. Gisteren tijdens de Q & A werden er ook waardevolle dingen gedeeld waar ik nu weer mee aan de slag kan. We hebben het gehad over het belang van video. Graag zou ik met jou tijdens, of na je lunch een korte video maken waarbij je jouw 3 spannendste ademmomenten beschrijft, waarvan er 1 vermoedelijk in de blog van vandaag staat…
  Kunnen we hem beide op het juiste Social Media kanaal delen: actie dus!
  Hartelijke groet,
  Natasja

 77. Hoi Veronique,

  Vanaf november ben ik ingestroomd in jouw programma en ik bouw nu aan de bloeiende praktijk in Friesland. Ik zat volop in het programma en tegelijkertijd kwamen juist ook diverse klanten via mijn website binnen, ik had het zomaar ineens druk. Heel tof. Kwam er opeens privé het een en ander langs en kon ik echt een poos niet werken. Dus in het dal van moe, puf, heftige tijd, emotioneel ook.

  Wat ik heb gedaan is erkennen dat de situatie zo is, en niet steeds blijven zeggen, oh wat jammer nu, was ik maar in een latere module ingestroomd etc. Verder ben ik rustigaan gaan sporten, tijd nemen voor verwerking en vooral ook iedere dag wel “iets” doen en dat steeds meer uitbouwen. En nu als een rappe haas mijn modules nogmaals bekijken, huiswerk maken etc. Focussen op een zo goed mogelijk resultaat. DE FLOW van er is weer actie en mijn praktijk gaat groeien gaan voelen.
  Nu ben ik er wel weer, nog niet helemaal om eerlijk te zijn, zeg 85%. en ik vroeg mij dus af;

  Herken je dit dilemma en wat is jouw manier om dan weer zo snel mogelijk op de rails te komen? Heb je nog tips of juist de donuts? = don’ts 🙂 of doe iets nuttigs zoals…

  Fijne dag verder en ik heb al genoteerd:) 9 april lunchafspraak…..

  Hartegroet,
  Maaike

 78. Wat een mooi en beeldend verhaal weer! En ik zie je gewoon helemaal zitten daar. Mooi dat jij overal iets van leert, en dat dan weer deelt met ons. Heel leuk en leerzaam om te lezen!

  Ik zou het erg leuk vinden om bij je te komen lunchen en de mijlpalen van zoveel volgers met je te vieren.
  Mijn vraag aan jou is: volgens mij ligt jouw hart erg bij jouw werk en is het ook echt een grote passie. Maar als geld of inkomen geen enkele rol zou spelen en je voor de rest van jouw leven financieel gezien niet meer hoefde te werken, hoe zou jouw leven er dan uit zien, wat zou je dan het allerliefste doen?

  Hartelijke groeten,
  Francis

 79. Hoi Veronique,

  Mijn vraag aan jou is: ik houd erg van afwisseling en zit vol ideeën voor nieuwe dingen (aanvullingen op wat ik al doe, geen carrièreswitch 😉), hoe maak jij tijd voor nieuwe dingen als nieuwe klanten ‘vanzelf’ binnenkomen en je die ook niet wilt teleurstellen? En je daarbij – niet geheel onbelangrijk – ook je omzetdoelstelling wilt halen?

  Hartelijke groet, Liane

 80. Ha Veronique,

  Op de laatste dag nog een reactie op je blog en een vraag om mee te dingen naar de lunch.
  Super dat je me letterlijk en figuurlijk laat meeproeven van een lunch, zowel in je blog als in je actie. Echt tof!

  Inzicht in je blog: Veel inzichten maar als ik er 1 moet uitpikken is het toch weer de waarde. Je ‘eetburen’ vinden het waard om hier een jaar voor te sparen, daar kun je 2 lessen uit halen:
  1) wat jij waard vind hoeft een ander niet waard te vinden en andersom
  2) je kunt niet niemand beoordelen op zijn portemonnee, laat iedereen in zijn waarde (:-)

  Nu de vraag om mee te dingen naar de lunch omdat het me zo inspirerend lijkt om samen met anderen ondernemers naar jou en elkaar te luisteren over het runnen van een bedrijf.

  De “zoekvraag”, hoe ga je daar nu mee om?

  Ik zit bij een netwerkontbijt waar we een zoekvraag moeten neerleggen. Ik heb dan geleerd om zo concreet mogelijk een naam en bedrijf te vragen omdat dat de meeste kans heeft. Als een ik dan een telefoonnummer ontvang ga ik bellen en dan……
  – is men vaak niet geïnteresseerd
  – heeft men niet de “pijn”
  – heeft men volgens eigen zeggen alles op orde
  Kortom geen aanleiding tot verder contact/ gesprek o.i.d.

  Hoe kijk jij tegen “zoekvragen” aan? heeft het zin om zo koud te bellen ( ondanks dat ik door een contact ben ‘gelinkt’? zo ja, hoe kan ik het ombuigen?
  indien nee, wat is dan wel een manier die voor mij zou kunnen werken?

  Ik hoor het graag!

  hartelijke groet,
  Kyra

 81. Weer een heerlijke to the point Veroniques blog

  Lunchen met jou altijd gezellig, schuif graag aan bij jou aan tafel,samen met collega’s brainstormen

  Mijn vraag welke ik aan jou wil stellen:
  Welke acties neem jij als je het gevoel hebt dat je bedrijf stagneert maar jij wel groeit in je ontwikkeling ( mentaal wel te verstaan)
  Wat als jij ziek bent geweest of door prive omstandigheden …… hor pak je de draad weer op om op het elfde niveau te presteren ( liefst een tandje meer)

  Oeps en nu zijn het twee vragen geworden 😉

  Liefs Jeanet

 82. Weer zo een leuke blog! Ik vraag me af, of dit restaurant duidelijk heeft wie haar ideale klant is? Als jij er zit, maar ook je buren van die avond, hoe duidelijk is dat? Is een ideale klant definiëren belangrijk in iedere sector? Hoe ver moet je gaan in het beschrijven van je ideale klant. Is het nodig om een buyers personen te maken? Anyway, leuke lessen! Ik vond vooral de les van de AV verhelderend!

 83. Hoi Veronique,

  Ik weet dat ik te laat ben voor de inzending van voor de lunch, maar er kwam toch nog een prangende vraag op. En ik dacht, wie niet waagt die niet wint. Ga ervoor misschien komt er een blog over binnenkort 😉

  Ik heb je blogs gevolgd over de ideale klant, nu heb ik een lijst gemaakt met de pijnen en verlangens van mijn ideale klanten en ik heb deze pijnen en verlangens bij een aantal klanten getest dmv een scoringslijst wat de ergste pijnen en de grootste verlangens zijn. Nu vraag ik mij af, ga je met de ideale klant in gesprek over concrete situaties? Of verzin je die? Ik had n.a.v. de ingevulde lijsten toch wat pijnen die niet mijn ergste pijnen zijn, dus dat wordt heel erg verzinnen…. ahhh.

  Hopelijk komt het een keer terug, al weet ik dat het een detailvraag is.

  Dank je voor alles wat je geeft, ik geniet van je boek, telkens opnieuw. Zeker het evalueren na ieder doel heeft me erg veel gebracht.

  Fijne lunch,
  groetjes Ester Janssen
  Betrokken in balans is nu mijn bedrijf maar het wordt per volgende maand de Lichaamstolk! ole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven