Veronique Prins; documentaire achter de schermen van een live event
Op 26 juni 2024 organiseerde ik mijn live event 'Winst'. In deze documentaire neem ik je mee in mijn wereld achter de schermen. Wat komt er kijken bij zo'n event, wat is er nodig om iets neer te zetten waar je 400 mensen geïnspireerd naar huis laat gaan? Zoals alles doe ik de dingen op mijn eigen manier, ook een dergelijk event. Je ziet dus niet hoe zo'n event tot stand komt, je leert daardoor ook mij beter kennen. Op een manier die je mogelijk ook nog niet eerder hebt gezien.
Hoe het begon
‘Dat is dan € 4,20’. De serveerster lacht heel lief naar me, dus ik haal zeer 'boelkloedig' mijn pinpas door de gleuf. Ik bedank haar ook nog voor haar vriendelijke service. Intern kook ik en weet ik dat ik binnen nu en max 3 minuten buiten moet staan, omdat ik anders midden in het restaurant zal ontploffen en dat wordt geen feestje. ‘Ga je mee?’, vraagt mijn vriendin. ‘Ga jij maar vast, ik kom er zo aan’, antwoord ik. Ze verlaat het pand en ik loop achter haar aan. Als ik haar 2 minuten later weg zie rijden geef ik 3 harde vloeken; mijn moeder zou me ervoor gestraft hebben. En terecht, het kon écht niet wat ik zei. Maar ik was zo boos en zo verdrietig. Ik huilde en stampte op de vloer. Ter plekke nam ik het besluit: van nu af aan doe ik dit nooit meer gratis. Nooit, nooit, nooit meer.
Ik hield mijn woord. 24 uur later was ‘Je Zaak Voor Elkaar’ geboren en in 10 jaar tijd heb ik daar een imperium van gemaakt. Maar zo is het dus niet gestart
Het begon bij wegrestaurant ‘de Pleisterplaats’ in Moordrecht, waar een vriendin me uit had genodigd voor de lunch. Ik had haar een paar weken daarvoor een paar tips gegeven over hoe ze veel meer omzet uit haar beauty workshops kon halen. Die tips had ze doorgevoerd en nu had ze ineens ruim € 900,- omzet op één avond, ze was helemaal blij. Ze had alleen nog een paar vragen, of we die tijdens een lunch nog door zouden kunnen nemen. Aldus geschiedde. Ik bestelde een tosti en een glas melk (dit is nog van voor mijn keto lifestyle en in de tijd dat ik nog melk dronk, wat is er veel veranderd sindsdien 😊) en liet haar nog ruim een uur mijn ‘brain picken’ over hoe ze haar salon nog beter zou kunnen runnen. Ze was dolblij met mijn antwoorden, vond ze ongelooflijk waardevol, wenkte de serveerster en toen kwam haar beruchte vraag ‘of ze de rekening kon delen’. Ik dacht dat ik gék werd. € 900,- met mijn gratis tips verdiend, nu nog weer een uur waardevolle informatie gehad en nu wil je niet mijn tosti betalen??? Really? Terwijl jij míj uitnodigde voor de lunch? Ik ben zelden zo boos geweest!

De persoon die ik mocht en moest worden op weg naar succes
Het bijzondere is, dat de financiële kant van dit verhaal ongelooflijk gaaf is, daar zal ik later nog meer over schrijven. Wat ik minstens net zo interessant vind is de persoonlijke reis die ik heb gemaakt. Van ambitieus en vol verwachting en enthousiasme, naar héél onzeker en twijfelend aan het einde van mijn eerste jaar. Van ‘zou ik dat ook wel kunnen?’, naar iemand die een imperium heeft gebouwd.
Het vraagt veel van je om met de tegenslag om te gaan en om in je eentje steeds weer de boel op te pakken. Niet iedereen kan omgaan met de kritiek en het commentaar dat gepaard gaat met de groei. Het proces van ‘wie ben ik dat ik zoveel kan en mag verdienen?’ en het daarmee écht voor je waarde gaan staan, vergt ‘wat innerlijk werk’.
Zoals iemand mij ooit vertelde ‘it’s not going to be easy, but it’s going to be worth it’. En zo is het. Nergens anders zou ik zo deze grootste versie van mezelf zijn geworden als in dit bedrijf. Het is ook de reden dat ik steeds mijn omzetdoel naar boven bijstel, ondanks dat het in de ogen van velen ‘nou toch wel een keertje genoeg is’. Dat gaat allang niet meer om wat er op mijn bankrekening staat, maar over hoe ik nóg meer uit mezelf kan halen door een nóg uitdagender doel te stellen.