11 keer ‘verhuizen’ in 25 dagen

Veroniqueprins.nl_

Voor ik mijn ‘reisverslag met zakelijk inzichten’ met je deel, eerst dit. Op 8 en 9 september organiseer ik de tweedaagse live training ‘Slim en Snel Succesvol’ 2 dagen barstensvol kennis, inspiratie en voorbeelden om ook van jouw praktijk een succes te maken. Voor starters en coaches en therapeuten tot ca €2.000 omzet per maand. Meer info en je ticket bestellen via www.jezaakvoorelkaar.nl/slimensnelsuccesvol

Goed, terug naar Zuid Korea waar wij op dit moment reizen. Wat een ongelooflijke ervaring is dit, teveel om in een blog te verwoorden. Dit land laat ons van alles beleven en is met geen enkel ander land waar we geweest zijn, te vergelijken. Het is een voorrecht en ik ben diep dankbaar dat ik hier mag zijn en dit mag beleven. Alles wat we hier zien en ervaren geeft stof tot wel 63 blogberichten, ongelooflijk 😊 (als je mijn reis wat meer ‘op de voet’ wil volgen, bekijk dan mijn Instagramstories) Want natuurlijk kom ik weer allerlei parallellen tegen met het bouwen van een business tijdens deze reis. Die knop gaat nooit uit 😊

Vandaag deel ik daarom, op een reisdag waarop we van de ene bestemming met mijn laptop op schoot in de auto (Jeju Island) naar de andere gaan (Daraengi village), waarom reizen voor ons zo eenvoudig is. En hoe dat exact zo geldt voor het bouwen van een succesvol bedrijf. Klaar voor?

Leren door te doen

De eerste keer dat we een reis maakte, was naar Bali, Gili en Lombok. Met een koffer met maar 2 wieltjes (zo’n loeizwaar exemplaar) met daarin ruim 20 kilo aan kleding, gingen we op pad. Ik vergeet nooit meer het moment dat we op de Gili eilanden aankwamen en je zo’n 10 meter voor het strand uit de boot gezet werd. Op die boot stonden een paar sterke mannen die met een enorme zwieper de koffers van de boot op het strand gooide. Ook de mijne, 24 kilo met 2 wieltjes in het zand. Succes…………
Vervolgens moesten we de ‘hoofdstraat’ van Gili uitlopen naar ons huis en daar had je twee manieren voor. Door met je koffer op een karretje te stappen waar een paardje voor stond dat zo zielig was, dat dát geen optie was. Ik sjouwde nog liever zelf mijn koffer dat hele eind en aldus geschiedde; in de bloedhitte op een soort van zandpad met een koffer die bijna groter was dan ik zelf was. (Er werd wel eens een geintje gemaakt dat ik dankzij die koffer altijd een plek had om te slapen…… 😊 )Ter plekke besloot ik dat ik dit nóóit meer op deze manier ging doen, er moest een rugzak komen. Die had ik dus bij mij op onze volgende trip het jaar ernaar, naar Nicaragua en Costa Rica.

Dus ja, de eerste keer ging er van alles ‘minder handig’ maar al doende leert men, net als met het bouwen van een bedrijf. Je moet alleen wel érgens beginnen. Voordeel was dat ik om me heen keek wat voor rugzakken de meesten nu hadden, ik kon er ook vragen over stellen aan andere backpackers, dus toen we er eentje kochten hadden we ook gelijk een goede. (als je het wilt weten; wij hebben een Quecha van 70 liter Escape, mét een rits wat echt super handig is)

Keep it Simple

Het simpel houden werkt super in mijn bedrijf en, niet zo verrassend 😊, dat blijkt ook zo op reis. Doordat we een rugzak hadden die tweede keer kon ik al minder bagage meenemen. Maar wat bleek; nog altijd veel en veel teveel. ‘Leuke jurkjes’ die je helemaal niet aandoet, 16 T-shirts die ongedragen weer mee naar huis gaan, 3 korte broeken waarvan je altijd alleen maar die ene die zo lekker zit, aandoet en de rest pak je iedere keer weer als ballast in en uit die rugzak. En dat is het, ballast.

Dus na reis 3 (Sri Lanka) maakte ik een inventarisatie wat ik nu eigenlijk aan had gehad tijdens die 4 weken en wat bleek, ondanks dat ik al met heel weinig weg ging, kon er nog heel veel uit. Ik heb een lijstje met 4 T-shirts, 2 korte broeken, bh’s, slips (max 3) en 2 jurkjes. Die ik ’s avonds door een sopje haal, te drogen hang en waar ik de volgende dag zo weer inschiet. Moet je wel naar een warm land gaan, anders werkt dat minder goed 😊 Door die paklijst is voor iedere reis mijn rugzak thuis in 30 minuten ingepakt.

Maar meer nog; met teveel kleding gaat er veel te veel tijd zitten in dingen die zó niet belangrijk zijn. Ik wil reizen, zien, ervaren, genieten. Door een hele beperkte keuze in kleding hoef ik ’s morgens niet eens na te denken over wat ik aan doe; de onderbroek die niet nat is, de korte broek die niet vies is, de jurk die droog is. Zo eenvoudig, in 2 minuten klaar iedere ochtend. En de rest van de dag zijn we volledig bezig met waarom we hier zijn; zoveel mogelijk van het land zien. Dit is simpel in zijn puurste vorm.

In mijn business werkt dat net zo. Geen toeters en bellen, alles wat als ballast gezien kan worden is er uit. Een simpel verdienmodel, een niet al te groot team en ik draai al 4 jaar mijn omzet met dezelfde 3 programma’s. Heb pas recentelijk iets nieuws toegevoegd (Strategisch versnellen; voor iedereen die al rond de €2.500 per maand draait maar door wil groeien naar minsten € 5.000 – € 7.000 per maand). Als er iets ingewikkelds nodig is dan doe ik het niet of dan ga ik kijken naar hoe het simpeler kan. Dat betekent dat ik geen energie in de verkeerde dingen steek of dingen die me te veel energie kosten. Ik hou alles simpel. Serious business, maar altijd simpel zodat ik er amper over na hoef te denken. Ik geloof namelijk dat dat voorwaarde is voor succes. Zoals ik mensen op vakantie dag in dag in door hun koffer zie graven (en dan nog nét missen wat je nodig hebt 😊) zo zie ik ook mensen door complexiteit gevangen zitten in hun business. Kijk waar het simpeler kan, ook strategisch. En als je daar vragen over hebt, laat mij je dan leren ‘hoe’; vul dan mijn formulier in en dan kom ik er na mijn vakantie zsm bij je op terug.

Structuur geeft vrijheid

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik een tikkie een chaoot, hangt een tikkie samen met het ADHD-schap. Dat maakt dat ik, als je mij mijn natuurlijke gang laat gaan, uren kwijt ben met dingen zoeken/vinden, whatever. Ik kan ook niets netjes houden; ik draai me om en er is weer iets ‘ontploft’, zelfs zonder dat ik er moeite voor hoef te doen 😊 Als je dan op een reis een keer of 12 van locatie moet wisselen en je iedere keer die rugzak ondersteboven moet houden en alles op moet vouwen, niet te doen. Dus wat hebben we na reis 4 (Vietnam) uitgevonden; kleinere travelbags. Daar rol ik per soort mijn kleding in, al die zakken hebben een eigen plek in mijn rugzak en dat betekent dat mijn rugzak altijd gestructureerd en georganiseerd is. I.Love.It. Binnen 10 minuten zijn we weg op iedere locatie en zo is 12 keer ‘verhuizen’ in 25 dagen a piece of cake. (Overigens doe ik over écht verhuizen ook altijd maximaal een weekend, zonder verhuisbedrijf).

Die structuur, waar zoveel mensen doodsbang voor zijn, geeft mij alleen maar tijd en ruimte, vrijheid. Om de reis te plannen, een extra activiteit te ondernemen, een boek te lezen hier, noem maar op.

En……………… surprise 😉, zo is ons bedrijf dus óók ingericht. Waar ik dacht dat ik zou stikken in structuur en systemen, blijkt dat dé manier te zijn om veel omzet te draaien zonder in een burn-out te raken of geen tijd te hebben voor andere, minstens net zo belangrijke en leuke dingen. Alles zit in een systeem, in alles zit een structuur. Een promotie starten is bij ons 2 drukken op een knop en er gaat weer een grote lancering van start. Alles heeft een plek (net als in mijn rugzak), iedereen weet wat hij/zij moet doen en dat maakt dat het een geoliede machine is die geen overbodige tijd en/of energie kost, zeker niet gezien het feit dat alle ballast er ook uit is en het heel simpel ingericht is.

Ik heb dus tijd om te promoten, te creeeren, te doen wat ik leuk vind in mijn business en ik heb dus ook meer dan voldoende tijd voor al mijn klanten terwijl ik toch een miljoenenbedrijf heb. Ik hou me bezig met wat er toe doet. Wat mijn aandacht nodig heeft en de rest gaat ‘als vanzelf’ en die structuur is magisch. Net als mijn rugzak, die op ieder moment tijdens deze reis georganiseerd is, ik ben niets kwijt en ik hoef niet eindeloos dingen opnieuw op te vouwen. En iedereen die wel eens met een koffer op vakantie is geweest snapt wat ik bedoel 😊

En ja, ik zie nog heel veel meer parallellen maar voordat dit nu een travelblog wordt, denk ik dat ik het hierbij moet laten 😊
Ben ik benieuwd, is jouw bedrijf als een te zware en ongeorganiseerde koffer waar veel in zit maar nooit wat je nodig hebt. Of een goed georganiseerde rugzak waarin alles een plek heeft waardoor je alleen maar tijd geeft aan belangrijke zaken in je business. Wees eens eerlijk. En wat zou je vandaag al kunnen doen om van die koffer naar een rugzak te gaan?? Zou je dat hieronder met me willen delen??

Enneh, voordat we ons gaan settlen in een té schattig huisje hier aan de kust in het uiterste zuiden van Zuid-Korea nog even 3 dingen:

  • Op 8 en 9 september geef ik live de 2 daagse Slim en Snel Succesvol voor de laatste keer dit jaar. Het is een tweedaagse training voor startende coaches en therapeuten (kennisondernemers) die graag hun business in 1 keer goed willen starten. En voor coaches en therapeuten die wel al klanten hebben maar bij wie het nog wel een tikkie meer en een beetje ‘makkelijker’ mag gaan. 2 dagen live training van mij zorgt voor;
  1. Een berg waardevolle informatie, je snapt echt hoe je business werkt, hebt een aanbod en een plan.
  2. Het zorgt voor inspiratie omdat ik voorbeelden en tips heb van 8 jaar business coaching. Dus geen saaie kost maar concrete, direct uitvoerbare tips. Je gaat stuiterend naar huis, promised! Je hebt minstens 21 ideeën voor meer omzet en om makkelijker geld te verdienen.
  3. Mega veel inspiratie, je zult echt weer ‘on fire’ zijn. En dat maakt je niet alleen magnetisch zult zijn voor ideale klanten, je zult 100% anders kijken naar jezelf, de mogelijkheden en kansen en het realiseren van je droom gaat écht gebeuren. Zonder frustratie en/of moeilijk gedoe.Het is geen grote zaal met 250 man, integendeel. Slechts een kleine groep waardoor het heel interactief zal zijn. En dat voor slechts € 147 ex BTW, op een geweldige locatie met 2 keer een heerlijke lunch ook voor dat geld. www.jezaakvoorelkaar.nl/slimensnelsuccesvol

Ik kreeg een paar keer de vraag ‘wanneer is de volgende want ik kan niet’. Mogelijk doe ik hem niet meer maar als ik het al doe dan pas maart volgend jaar. Dat is al een auto hebben maar zeggen ‘ik neem in maart pas rijles’. Is dat slim? Zijn die afspraken écht niet te verzetten? Kun jij het je permitteren om het verkrijgen van deze kennis nog een half jaar voor je uit te schuiven??? www.jezaakvoorelkaar.nl/slimensnelsuccesvol

Oh enneh, van 5 – 7 september organiseer ik online en gratis een Back To Business Bootcamp. Hou je mail in de gaten voor meer informatie!!!

Veronique Prins

Dé Kick Ass Businesscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten die een serieuze praktijk willen opbouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven